tel. 725 555 415, restauracja@nauboczu.pl
Menu
PRZYSTAWKI
CARPACCIO Z BURAKA Z SEREM OWCZYM I MALINOWYM BALSAMICO
/Beet carpaccio with goat cheese and raspberry balsamico/
25 zł / 120g/80g
TATAR ZE ŚLEDZIA Z TRUFLOWYM AKCENTEM
/Herring tartare with truffle notes/
32 zł / 120g/80g
CEVICHE Z SANDACZA Z KREMEM MARCHEWKOWYM
/Zander ceviche with carrot cream/
43 zł / 140g/100g
TRADYCYJNY TATAR WOŁOWY
/Beef tartare/
50 zł / 150g/80g
PÂTÉ Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ
/Chicken liver pâté/
39 zł / 150g/100g
ZUPY
KREM Z BURAKA Z KOZIM SEREM
/Creamy beet soup with goat cheese/
29 zł / 350 ml
ROSÓŁ Z PIETRUSZKOWYMI KLUSKAMI
/Chicken noodle soup/
25 zł / 350 ml
KREM Z CZOSNKU Z PALONYMI ZIEMNIACZKAMI
/Creamy garlic soup with roasted potatoes/
32 zł / 350 ml
FLAKI WOŁOWE
/Tripe soup/
32 zł/ 350 ml
DANIA GŁÓWNE
BASTOWANY SANDACZ NA RISOTTO TRUFLOWYM Z KALAFIOREM ROMANESCO
/Butter-basted zander on truffle risotto with romanesco cauliflower/
72 zł / 500g/150g
ŁOSOŚ NA PUREE KOPERKOWYM Z SOSEM HOLENDERSKIM I SMAŻONĄ CUKINIĄ
/Grilled salmon on dill puree with hollandaise sauce and fried courgette/
69 zł / 450g/150 g
KURCZAK SUPREME Z CHORIZO, ZIEMNIAKAMI PUREE, DEMI-GLACE I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI
/Grilled supreme chicken stuffed with chorizo on potato puree, demi – glace and cherry tomatoes
65 zł / 500g/200g
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SEZAMIE Z PUREE Z SELERA I CZARNĄ MARCHWIĄ
/Pork tenderloin with sesame seeds on celeriac puree with black carrot/
69 zł / 450g/150g
POLICZKI WIEPRZOWE W SOSIE GRZYBOWYM Z KUSKUSEM PERŁOWYM I WARZYWAMI
/Pork cheeks in mushroom sauce with pearl couscous and vegetables/
69 zł / 600g/200g
STEK ZE SCHABU Z ZIEMNIAKAMI PARISIENNE Z TYMIANKIEM, SOSEM PIEPRZOWYM Z BRANDY I ŚWIEŻYMI WARZYWAMI
/Pork loin steak with potatoes parisienne with thyme, pepper sauce with brandy and fresh vegetables/
75 zł / 800g/400g
PIERŚ Z GĘSI Z KLUSECZKAMI I WARZYWAMI, ZASMAŻANYMI BURACZKAMI I SOSEM POMARAŃCZOWYM Z GOŹDZIKAMI
/Goose breast with homemade noodles, vegetables, fried beets and orange sauce with cloves/
79 zł / 500g/170g
STEK Z ANTRYKOTU Z MASŁEM CZOSNKOWYM, ZIEMNIAKAMI PARISIENNE Z TYMIANKIEM I GRILLOOWANYMI WARZYWAMI
/Beef steak wwith garlic butter, potatoes parisienne with thyme and grilled vegetables/
95 zł / 650g/250g
PIEROGI Z PĘCZOTTO ZE SZPIANKIEM I GRZYBAMI NA SOSIE KURKOWYM
/Pierogi with barley, spinach and mushrooms served with chanterrelle sauce/
39 zł / 400g
PIEROGI Z WĘDZONYM TWAROGIEM I MOZZARELLĄ Z OKRASĄ LUB KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
/Pierogi with smoked cottage cheese, mozzarella and pork greaves or sour cream/
42 zł / 400g
PAPARDELLE Z OWOCAMI MORZA I SOSEM SEROWYM
/Papardellle with seafood and cheese sauce/
65 zł / 450g
PAPARDELLE Z PESTO BURACZANYM
/Papardelle with beet pesto/
49 zł / 450g
SAŁATKI
SAŁATKA PASTERSKA Z OLIWĄ SZCZYPIORKOWĄ
/Shepherd’s salad with chives olive oil/
42 zł / 450 g
SAŁATKA Z OWOCAMI MORZA I CYTRUSOWYM WINEGRETEM
/Seafood salad with citrus vinaigrette/
55 zł / 450 g
DLA DZIECI
ROSÓŁ Z KLUSECZKAMI
/Chicken noodle soup/
14 zł / 200 ml
PALUSZKI RYBNE Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY
/Fish sticks with fries and white cabbage salad/
29 zł / 300g/100g
KURCZAK PO AMERYKAŃSKU Z FRYTKAMI I BIAŁĄ KAPUSTĄ
/Chicken nuggets with fries and cabbage salad/
29 zł / 300g/100g
PENNE Z SOSEM POMIDOROWYM Z KLOPSIKAMI WARZYWNYMI/ KLOPSIKAMI MIĘSNYMI
/Penne with tomato sauce and veggie or meat balls/
33 zł / 200g/80g
DESERY
FONDANT CZEKOLADOWY Z LODAMI BEZOWYMI
/Chocolate fondant with meringue ice cream/
32 zł
KRÓWKA – DESER KARMELOWY
/Creamy mousse with caramel fudge/
30 ZŁ
SERNIK NA ZIMNO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
/No-bake cheesecake with white chocolate/
32 zł
DESER LODOWY
/Ice cream/
25 zł
NAPOJE
ESPRESSO
11 zł
ESPRESSO DOPPIO
14 zł
ESPRESSO MACCHIATO
14 zł
AMERICANO
13 zł
FLAT WHITE
18 zł
CAPPUCINO
16 zł
LATTE
18 zł
HERBATA
/Tea/
12 zł
WODA NIEGAZOWANA
/Still water/
9 zł / 330 ml
WODA GAZOWANA
/Sparkling water/
9 zł / 330 ml
SOK
/Juice/
12 zł / 200 ml
LEMONIADA
/Lemonade/
15 zł / 250 ml
COLA, FANTA, SPRITE
12 zł / 200 ml
Napisz do nas
restauracja@nauboczu.pl
facebook.com/na.uboczu
725 555 415
Błąd: Brak formularza kontaktowego.