tel. 725 555 415, restauracja@nauboczu.pl

Menu

PRZYSTAWKI

 CARPACCIO Z BURAKA Z SEREM OWCZYM I MALINOWYM BALSAMICO
/Beet carpaccio with goat cheese and raspberry balsamico/
25 zł / 120g/80g

TATAR ZE ŚLEDZIA Z TRUFLOWYM AKCENTEM
/Herring tartare with truffle notes/
32 zł / 120g/80g

CEVICHE Z SANDACZA Z KREMEM MARCHEWKOWYM
/Zander ceviche with carrot cream/
43 zł / 140g/100g

TRADYCYJNY TATAR WOŁOWY
/Beef tartare/
50 zł / 150g/80g

PÂTÉ Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ
/Chicken liver pâté/
39 zł / 150g/100g

ZUPY

KREM Z BURAKA Z KOZIM SEREM
/Creamy beet soup with goat cheese/
29 zł / 350 ml

ROSÓŁ Z PIETRUSZKOWYMI KLUSKAMI
/Chicken noodle soup/
25 zł / 350 ml

KREM Z CZOSNKU Z PALONYMI ZIEMNIACZKAMI
/Creamy garlic soup with roasted potatoes/
32 zł / 350 ml

FLAKI WOŁOWE
/Tripe soup/
32 zł/ 350 ml

DANIA GŁÓWNE

BASTOWANY SANDACZ NA RISOTTO TRUFLOWYM Z KALAFIOREM ROMANESCO
/Butter-basted zander on truffle risotto with romanesco cauliflower/
72 zł / 500g/150g

ŁOSOŚ NA PUREE KOPERKOWYM Z SOSEM HOLENDERSKIM I SMAŻONĄ CUKINIĄ
/Grilled salmon on dill puree with hollandaise sauce and fried courgette/
69 zł / 450g/150 g

KURCZAK SUPREME Z CHORIZO, ZIEMNIAKAMI PUREE, DEMI-GLACE I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI
/Grilled supreme chicken stuffed with chorizo on potato puree, demi – glace and cherry tomatoes
65 zł / 500g/200g

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SEZAMIE Z PUREE Z SELERA I CZARNĄ MARCHWIĄ
/Pork tenderloin with sesame seeds on celeriac puree with black carrot/
69 zł / 450g/150g

POLICZKI WIEPRZOWE W SOSIE GRZYBOWYM Z KUSKUSEM PERŁOWYM I WARZYWAMI
/Pork cheeks in mushroom sauce with pearl couscous and vegetables/
69 zł / 600g/200g

STEK ZE SCHABU Z ZIEMNIAKAMI PARISIENNE Z TYMIANKIEM, SOSEM PIEPRZOWYM Z BRANDY I ŚWIEŻYMI WARZYWAMI
/Pork loin steak with potatoes parisienne with thyme, pepper sauce with brandy and fresh vegetables/
75 zł / 800g/400g

PIERŚ Z GĘSI Z KLUSECZKAMI I WARZYWAMI, ZASMAŻANYMI BURACZKAMI I SOSEM POMARAŃCZOWYM Z GOŹDZIKAMI
/Goose breast with homemade noodles, vegetables, fried beets and orange sauce with cloves/
79 zł / 500g/170g

STEK Z ANTRYKOTU Z MASŁEM CZOSNKOWYM, ZIEMNIAKAMI PARISIENNE Z TYMIANKIEM I GRILLOOWANYMI WARZYWAMI
/Beef steak wwith garlic butter, potatoes parisienne with thyme and grilled vegetables/
95 zł / 650g/250g

PIEROGI Z PĘCZOTTO ZE SZPIANKIEM I GRZYBAMI NA SOSIE KURKOWYM
/Pierogi with barley, spinach and mushrooms served with chanterrelle sauce/
39 zł / 400g

PIEROGI Z WĘDZONYM TWAROGIEM I MOZZARELLĄ Z OKRASĄ LUB KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
/Pierogi with smoked cottage cheese, mozzarella and pork greaves or sour cream/
42 zł / 400g

PAPARDELLE Z OWOCAMI MORZA I SOSEM SEROWYM
/Papardellle with seafood and cheese sauce/
65 zł / 450g

PAPARDELLE Z PESTO BURACZANYM
/Papardelle with beet pesto/
 49 zł / 450g

SAŁATKI

SAŁATKA PASTERSKA Z OLIWĄ SZCZYPIORKOWĄ
/Shepherd’s salad with chives olive oil/
42 zł / 450 g

SAŁATKA Z OWOCAMI MORZA I CYTRUSOWYM WINEGRETEM
/Seafood salad with citrus vinaigrette/
55 zł / 450 g

DLA DZIECI

ROSÓŁ Z KLUSECZKAMI
/Chicken noodle soup/
14 zł / 200 ml

PALUSZKI RYBNE Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY
/Fish sticks with fries and white cabbage salad/
29 zł / 300g/100g

KURCZAK PO AMERYKAŃSKU Z FRYTKAMI I BIAŁĄ KAPUSTĄ
/Chicken nuggets with fries and cabbage salad/
29 zł / 300g/100g

PENNE Z SOSEM POMIDOROWYM Z KLOPSIKAMI WARZYWNYMI/ KLOPSIKAMI MIĘSNYMI
/Penne with tomato sauce and veggie or meat balls/
33 zł / 200g/80g

DESERY

FONDANT CZEKOLADOWY Z LODAMI BEZOWYMI
/Chocolate fondant with meringue ice cream/
32 zł

KRÓWKA – DESER KARMELOWY
/Creamy mousse with caramel fudge/

30 ZŁ

SERNIK NA ZIMNO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
/No-bake cheesecake with white chocolate/
32 zł

DESER LODOWY
/Ice cream/
25 zł

NAPOJE

ESPRESSO
11 zł

ESPRESSO DOPPIO
14 zł

ESPRESSO MACCHIATO
14 zł

AMERICANO
13 zł

FLAT WHITE
18 zł

CAPPUCINO
16 zł

LATTE
18 zł

HERBATA
/Tea/
12 zł

WODA NIEGAZOWANA
/Still water/
9 zł
/ 330 ml

WODA GAZOWANA
/Sparkling water/
9 zł
/ 330 ml

SOK
/Juice/
12 zł
/ 200 ml

LEMONIADA
/Lemonade/
15 zł
/ 250 ml

COLA, FANTA, SPRITE
12 zł / 200 ml

Napisz do nas

restauracja@nauboczu.pl

facebook.com/na.uboczu

725 555 415

Błąd: Brak formularza kontaktowego.

AR, INFOMAN 2022

POLITYKA PRYWATNOŚCI, COOKIES