Logo Na Uboczu

DOTACJA

 

Nazwa ostatecznego odbiorcy wsparcia: JOANNA BAGIŃSKA-JANAS „FOODEXPERT”

Tytuł przedsięwzięcia: Dywersyfikacja działalności przedsiębiorstwa JOANNA BAGIŃSKA-JANAS „FOODEXPERT” o nowe, dotąd nieświadczone usługi, region 1, województwo zachodniopomorskie

Skrócony: Dywersyfikacja działalności przedsiębiorstwa JOANNA BAGIŃSKA-JANAS „FOODEXPERT” o nowe, dotąd nieświadczone usługi

Kwota projektu ogółem: 437 925.76

Kwota wydatków kwalifikowanych: 356 037.25

Kwota wsparcia: 281 269.42

Przedsięwzięcie polega na dywersyfikacji oraz rozszerzeniu działalności restauracji „Na uboczu” w Szczecinie o nowe dotychczas nieświadczone usługi noclegowe zarówno dla uczestników przyjęć organizowanych w restauracji, w tym głównie uroczystości weselnych, jak i dla klientów z zewnątrz. W wyniku realizacji przedsięwzięcia Wnioskodawca stworzy 6 pokoi gościnnych z zapleczem sanitarnym. Ponadto celem zapewniania gościom wysokiego standardu świadczonych usług, Wnioskodawca rozszerzy działalność restauracji o ofertę śniadaniową, która będzie skierowana do gości nocujących w obiekcie, ale również, w przypadku przyjęć z noclegiem, oferta będzie skierowana do wszystkich gości uczestniczących w przyjęciach. Celem uruchomienia powyższych usług Wnioskodawca unowocześni i poszerzy posiadaną bazę gastronomiczną o sprzęt i wyposażenie niezbędne do świadczenia dodatkowych usług oraz obsługi zwiększonej liczby klientów.

Celem realizacji przedsięwzięcia jest:

– dywersyfikacja dzielności o nowe usługi noclegowe,

– rozszerzenie dotychczasowej działalności gastronomicznej o ofertę śniadań serwowanych dla nocujących w obiekcie gości, ale również dla uczestników imprez dnia poprzedniego,

– unowocześnienie bazy gastronomicznej celem możliwości świadczenia nowych usług,

– zwiększenie odporności przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe.

Działania realizowane w ramach projektu:

  1. Stworzenie infrastruktury do świadczenia usług noclegowych – remont pomieszczeń oraz ich wyposażenie – stworzenie 6 pokoi z 14 miejscami noclegowymi oraz zakup schodołazu, który umożliwi obsługę osób niepełnosprawnych
  2. Unowocześnienie i rozszerzenie zaplecza gastronomicznego pod potrzeby wdrożenia nowych usług noclegowych, które będą świadczone wraz z towarzyszącą ofertą śniadań
  3. Wdrożenie systemu informatycznego obsługi gości noclegowych
  4. Przeprowadzenie szkolenia pracownika z umiejętności promowania nowych usług w social mediach
  5. Zakup usługi doradczej zawierającą analizę sposobów wdrożenia i rozwoju nowej usługi noclegowej.

Zaplanowane w ramach przedsięwzięcia działania przyczyniają się do osiągnięcia celu projektu oraz celu Inwestycji A1.2.1 KPO tj. jakim jest rozszerzenie dotychczasowej działalności prowadzonej w sektorach: hotelarstwo, gastronomia (HoReCa), turystyka lub kultura, czyli w sektorach najbardziej dotkniętych pandemią COVID-19 w Polsce.